|
|
|
Registros recuperados: 217 | |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
ABREU, U. G. P. de; LIMA, H. P. de; SANTOS, S. A.; MASSRUHA, S. M. F. S.. |
Produção de gado de corte é a principal atividade econômica na planície pantaneira, maior área úmida de água doce do mundo. Apesar da produção de gado de corte ser desenvolvida na região há quase 250 anos, o Pantanal é considerado o bioma mais conservado do Brasil, com a maior porcentagem de cobertura de vegetação nativa, sendo que 95% da região é ocupada por fazendas particulares (ABREU et al., 2010). A pecuária bovina de corte no Pantanal é desenvolvida em criatórios naturais extensivos com características de manejo pautadas pelo regime de enchentes (POTT et al., 1989). No Pantanal, os produtores se concentram na atividade de cria, havendo recria apenas das novilhas de reposição (ABREU et. al., 2008). Os principais produtos do sistema de produção de... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Indicador econômico-ambiental.; Fator de produção; Desenvolvimento Econômico; Produção Animal; Recurso Natural.; Natural resources; Animal production; Sustainable development. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1036669 |
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
SALES, M. F. L.; ASSIS, G. M. L. de; ANDRADE, C. M. S. de; SÁ, C. P. de; MESQUITA, A. Q. de; VALENTIM, J. F.. |
Pesquisas comprovam que o uso de leguminosas em consórcio com gramíneas pode reduzir os gastos diretos com fertilizantes e suplementos proteinados, aumentar a qualidade da dieta consumida pelos animais, melhorar a disponibilidade de forragem e ampliar o período de utilização das pastagens. Nesta publicação serão apresentados os resultados de experimentos conduzidos em fazenda comercial, no estado do Acre, mostrando a superioridade do desempenho produtivo de bovinos da raça Nelore e cruzados meios-sangues Nelore e Aberdeen Angus, na fase de recria, em pastos de capim-humidícola consorciados com amendoim forrageiro 'BRS Mandobi'. |
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Amendoim forrageiro; Forage peanut; Cacahuetes forrajeros; Arachis pintoi cv BRS Mandobi; Gado Aberdeen Angus; Producción animal; Criando (animales); Nutrición animal; Cultivo mixto; Pastos forrajeros; Leguminosas forrajeras; Fazenda Guaxupé (AC); Rio Branco (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Produção Animal; Recria; Gado de Corte; Gado Nelore; Gado Polled Angus; Nutrição Animal; Pastagem Consorciada; Gramínea Forrageira; Capim Quicuio; Brachiaria Humidicola; Leguminosa Forrageira; Rendimento; Animal production; Rearing; Beef cattle; Nellore; Animal nutrition; Mixed cropping; Forage grasses; Urochloa humidicola; Forage legumes. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1127108 |
| |
|
|
Sereno,José Robson Bezerra; Costa e Silva,Eliane Vianna da; Mores,Cristiano Mougenot. |
This work was conducted to study alternatives for reduction of the bull:cow ratio in the Brazilian lowland and, therefore, lower the production costs for the local beef cattle industry. The ratios 1:10, 1:25, and 1:40 were used in native pastures with a mean stocking rate of 0.27 mature animal unit per hectare over two consecutive breeding seasons. Statistical analysis did not show any effect (P>0.05) of year (P = 0.2097), animal category (P = 0.0773), bull:cow ratio (0.8134) on reproductive performance. However, the pregnancy rate in a multiple bull system was higher (P = 0.0228) than in the individual bull system. An evaluation of the economic impact of this management system in the extensive Lowland herds showed that at the ratio of 1:10 the bulls... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Beef cattle; Livestock management; Production costs; Animal production. |
Ano: 2002 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2002001200019 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
COSTA, R. G.; MEDEIROS, G. R. de; VOLTOLINI, T. V.; DUARTE, T. F.; PEDROSA, N. de A.; MADRUGA, M. S.. |
A manta de carne ovina ou caprina, ou a "carne de bode retalhada", é um produto tradicional comercializado nas feiras livres e açougues, para consumo doméstico, e nos restaurantes da região, a exemplo dos estabelecimentos que compõem o complexo gastronômico "Bodódromo" em Petrolina. Nesse contexto, a manta de carne ovina é um produto que agrega valor e tem amplas possibilidades de mercado, não apenas por suas características organolépticas e nutritivas, mas também porque traz a marca de um território, do modo de produzir de um povo e de suas tradições. |
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Manta de carne; Caprino; Carcaça; Carne Salgada; Comercialização; Ovino; Animal production. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/890959 |
| |
|
|
Santos,Geraldo Tadeu dos; Modesto,Elisa Cristina; Souza,Nilson Evelázio de; Ítavo,Luís Carlos Vinhas; Jobim,Clóves Cabreira; Kazama,Daniele Cristina da Silva; Valloto,Altair Antônio; Massuda,Ely Mitie. |
This study aimed to evaluate the effect of corn silage (CS) replacement by cassava's foliage silage (CFS) on the production and quality of milk. Twelve lactating dairy cows were used in a randomized block experimental design with four treatments and three repetitions per block. CS was replaced by CFS at the levels of 0, 20, 40, and 60%. The replacement of CS by different levels of CFS had very low effect on the variables studied. Milk density decreased when the replacement level was increased. Fatty acids 4:0 and 6:0 presented a quadratic behavior, while fat acids 8:0, 10:0, and 15:0 presented a linear behavior as their concentrations fell when CFS diet content was increased. The CS replacement by 20% until 60% CFS resulted a significant decrease in the... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Animal production; Economic evaluation; Fatty acid profile; Milk production; Milk quality. |
Ano: 2009 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132009000700033 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
Oliveira,Tamara Esteves De; Barcellos,Júlio Otávio Jardim; Whittier,Jack; Teixeira,Odilene de Souza; Freitas,David Santos de; Oaigen,Ricardo Pedroso; Dill,Matheus Dhein; McManus,Concepta. |
ABSTRACT This study assessed the risks of different management practices to increase pregnancy rate in beef cow-calf systems, aiming at assisting decision-making. The perception of 18 experts on animal sciences regarding the risks of 32 nutritional, breeding, and general management practices applied to increase pregnancy rate were evaluated through questionnaires. The experts were selected by a non-probability sampling of researchers on veterinary and animal sciences. In addition, five farmers and eight technical consultants were also selected. The questionnaire was applied during a face-to-face meeting. The risk of each practice was assessed according to four factors, namely, cost, technical knowledge, operational complexity, and flexibility, and an... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Animal production; Beef cattle; Breeding; Nutrition; Production cost. |
Ano: 2018 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100711 |
| |
|
| |
Registros recuperados: 217 | |
|
|
|